Дежурен телефон: 0895 012345

Цени за откриване на скрити течове с инфраред и ултразвук

( Оценка 4.2 ) от ( 13 Оценки )

Нашата фирма се занимава с откриване и отстраняване на течове с помощта на инфрачервена камера и ултразвук, съобразени с най-новите световни тенденции. Тези течове най-често се получават във водопроводната и канализационна мрежа в следствие на некачествено строителство, пропукване на тръба или преустройване на цялостната ВиК мрежа.

Нашите професионални водопроводчици се справят с откриването на наводнения и течове от съседите дори на най-труднодостъпните места.

 Подобен род течове са изключително трудни за предотвратяване, тъй като с невъоръжено око е невъзможно да се идентифицира проблема.

Инфрачервената камера, която използваме, проследява и най-минималните температурни разлики. Термографският способ е залегнал все по-трайно в услугите на фирмите за ВиК услуги у нас, а използването му значително улеснява работата на техниците.

 Понякога обаче дори работата с такава камера и ултразвукът не са достатъчни за най-прецизното откриване и премахване на теча. Затова ние използваме и други високотехнологични уреди, сред които: 

 • Акустичен детектор – увеличава шума, който се получава при излизане на водата от тръбата;
 • Корелационен уред, който представлява обновена версия на корелационните логери. Машината позволява настройване и сваляне на данните на компютър. Свалянето на регистраторите става чрез инфрачервен сигнал и за много кратък срок от време;
 • Уреди за мониторинг на преминали водни количества във ВиК мрежата – ултразвукови и електромагнитни разходомери;
 • Електронни детектори на течове с ултравиолетов способ;

IR 0076aНашата компания притежава и други уреди, гарантиращи максималната ефикасност на дейността ни при откриването на течове – микровълнови и диелектрични влагомери, RWS скенери.

Професионалните ни водопроводчици са перфектно обучени да използват и метода на капацитивната диагностика за ВиК течове. Естествено не всеки теч се открива с една и съща технология и начин на работа, но това е професионализма в работата. 

Редица наши клиенти са използвали услугите ни при проблем с теч под замазка или в парни инсталации, които са сравнително по-рядко срещани. Дори при течове или прокапване на нестандартни места, повикайте професионален водопроводчик от нашата фирма. 

Фирмата ни работи със следната ценова листа за откриване на скрити течове от всякакъв вид и с различни уреди за откриване на скрити течове:

 • Изготвяне на оферта за отстраняване на теча - Цена 0 лв.
 • Посещение в София 30.00 лв
 • Консултация - 58. 00 лв
 • посещение извън София 30 лв плюс 0.99 лв/км в двете посоки

- За затворени помещения като стаи и къщи:

 • Обследване на помещение с размери до 16 м2 - Цена 110 лв.
 • Обследване на всяко следващо помещение - Цена 58 лв.

- За покриви и тераси

 • Обследване до 16 м2 - Цена 290 лв.
 • Обследване до 160 м2 - Цена 0,95 лв на метър.
 • Обследване над 160 м2 - за повече информация, обадете се на 0895 012345

Ако желаете издаваме срещу заплащане:

Констативен протокол за липса на теч в инсталация - цена 88 лв.

Констативен протокол без нотариална заверка  (удостоверяващ причината за скрития теч) - Цена 88 лв.

За въпроси относно цени за откриване на скрити течове, моля обърнете е км тел 0895 012345