Дежурен телефон: 0895 012345

Инсталиране на ел табло с ДТЗ

( Оценка 3.4 ) от ( 5 Оценки )

ел табло с ДТЗМонтиране на ел табла с ДТЗ в София

Ел табло с ДТЗ е все по търсено и предпочитано. Електрическото табло се усъвършенства и се превърна в модерно на външен вид и функционалност. До скоро домашните електрически табла служеха единствено и само за разпределение на ел енергия, предпазване на електро инсталацията от претоварване и къси съединения. От няколко години насам електрическото табло изпълнява и други функции. Една от тези вече главни и най-важни функции е „пазещо човешкото здраве“. За целта се монтира ел табло с ДТЗ, което всъщност е защита.

 Пълното наименование на съкращението е диференциално токова защита. Въпросната ДТЗ се монтира и вгражда в ел таблата на сградите с цел, да ни предпазва от токови удари, при евентуално докосване до фаза, фазов проводник или други фазови елементи.

 Тук обаче трябва да вметнем, че ел табло с ДТЗ, не означават 100% безопасност. ДТЗ е изчислена добре и задейства, само при допир до фазовият контур. При допир едновременно до фазовият и до нулевият проводник, ДТЗ може да не сработи или да сработи прекалено бавно.

Къде намира приложение ел табло с ДТЗ?

 Основно ел табла с ДТЗ се инсталират при токови кръгове захранващи излази, при които се включват преносими ел уреди и други битови уреди с мощност до 2500W. Използват се също за защита на контактни излази , намиращи се в помещение с повишена влажност. Влажните помещения ( бани, тоалетни, мокри помещения, мазета и други) са особено опасни.

 Естествено ДТЗ е желателно да се монтира и на други контакти и излази, като захранващите токови кръгове на бойлера, готварската печка, фурната, пералнята, съдомиялната машина, джакузи, вана, хидромасажни душ панели и други съоръжения работещи с електричество.

 Схемата на свързване на ДТЗ в ел табло е зададена на самата защита. Тук отбелязваме, че ел табло с ДТЗ задължително трябва да се свързва и монтира от квалифицирани ел техници и в никакъв случай от неправоспособни лица.

 Ние предлагаме професионални електро услуги от квалифицирани електро техници за монтаж на ел табла, подмяна на ел табла, смяна на предпазители, ремонт на ел табло и доставка и монтаж на ел табло с ДТЗ, както и много други ел услуги за София.