Дежурен телефон: 0895 012345

Смяна на ел табло в София

( Оценка 3.3 ) от ( 4 Оценки )

Подмяна на ел табло с гаранция от 24 месеца

подмяна на ел табло  Старите ел табла са опасни за експлоатация от гледна точка на електро безопасност, пожаро безопасност и степен на защита от токови удари, електрическо претоварване и къси съединения.

 Понякога старото ел табло, не издава никакви признаци на проблеми, но те са заложени с остаряването, като при по-големи натоварвания се получават нагари по металните тоководещи части и по изолацията на проводниците. Двата вида нагари са опасни, като при самата проводима частта, губи своите свойства, което води до още по-големи нагрявания, а изолацията става токопроводима и води до къси съединения и токови удари. Понякога комбинацията от проблеми в едно старо табло, може да доведе до пожар.

 Подмяна на ел табло е желателно да се извършва не само при проблеми със старото ви табло, но и профилактично. При добре изпълнено ел табло периода на експлоатация може да достигне до 20 – 25 години, но в никакъв случай повече.

Ремонт и монтаж на ел табла на ниска цена

 Доста хора не знаят, но старите електрически табла увеличават ( в някои случай ) и разхода на ел енергия, особено такива абонати, обслужвани и тарифирани с новите и съвременни електронни електромери.

 При смяна на ел табло, ние препоръчваме да се използват качествени материали с висок клас на защита и реакция, като автоматичните предпазители да са от реномирана марка. На много места има оплакване от кражба на ток или такива съмнения, за целта се извършва монтаж на вграден модулен електромер за преотчитане на ел енергията след апартаментното табло. Естествено електромера вдига цената на ел табло и неговата смяна, но ви осигурява спокойствие.

 Много важен фактор, освен цената е и сигурността на потребителите и живущите, които използват електрическата инсталация. За да се подсигури максимална безопасност по време на експлоатация се налага монтаж на ДТЗ в новото табло. ДТЗ или диференциална токова защита е устройство, което предпазва потребителите от неволно докосване до фазов проводник. Защитата сработва при много малък ток ( 32 mА), които е напълно безопасно за човека. При подмяна на ел табло трябва да се извърши ефективно подсигуряване на мощностите и безопасността при експлоатация и употреба на електроуреди, работа с ел таблото и употребата на уреди, свързани директно на твърда електрическа връзка. 

Смяна на ел табло цена от 248,00 лв с ДДС и материали до 4 АП.

Смяна на ел табло в апартамент цена от 178,00 лв с ДДС до 4 АП и 4 Р кутия за открит монтаж. Голямата кутия се монтира с цел скриване на отвора от старото табло. Така не се налага мазане и шпакловане около новото табло. Монтажа се извършва върху старата основа.