Дежурен телефон: 0895 012345

Отпушване на канал в София

( Оценка 4.0 ) от ( 5 Оценки )

Отпушване на канал от водопроводчик. Отстраняване на аварии по запушен канал.

отпушване на канал Всеки поне веднъж е имал запушен канал в дома или на работното си място. Сблъскалите се с този проблем са наясно, че отпушването е неприятно и не много лесна задача. Някои от нас, при запушен канал търсят варианти за самостоятелно отпушване на канал с домашни средства, а други директно търсят професионални фирми за отпушване на канали. Причините за запушване на канал са много и могат да бъдат много разнообразни, като имайте предвид, че основната причина за запушване е обратен наклон или недостатъчен наклон, съчетан с дълъг път и много ъгли и завой. Най-често се запушва канала на мивката, канала на ваната, канала на душ кабината и тоалетната.

Фирмите за отпушване на канали използват три основни начина за отпушване на канали в зависимост от типа на запушването, вида и диаметъра на тръбата, както и дължината на отсечката.

 

  • Отпушване с вода под налягане - използва се при диаметър на тръбите над ф 110 мм

  • Отпушване с пружина или спирала, наречено още машинно отпушване - доста ефективени лесен метод, но и скъп

  • Отпушване с професионален мощен вакум - намира приложене за сифони, мивки, тоалетни и тръби с диаметър под ф 110 мм.

ВАЖНО:

 Профилактика на канал е най-сигурният начин за поддържане на изрядни канали и да нямате неприятности с отпушване на канали и връщане на вода.

Отпушване на канал на ниска цена

 На ентусиастите да опитат да отпушат сами запушеният канал препоръчваме следните методи за отпушване на канал.

  • Отпушване на канал със сода за готвене смесена с оцет и топла вода. Химичната реакция от сместа с топлата вода създава реакция, която може да отпуши сравнително леки запушвания. Въпросният метод не е подходящ при по-сериозни запушвания. За целта отворете пакетчето със сода, изсипете го в отвора на канала, като количеството трябва да е поне 50-100 грама. След това вземете оцет и налейте в канала, докато се напълни. Оставете да подейства 5-10 минути, като през това време пригответе 200-300 грама вряла вода. След като сте изчакали, може да залеете с вряла вода. Метода ще подейства само при по-слаби запушвания или забавено отичане. Метода е напълно безопасен и безвреден.

  • Метода за отпушване на канал с кола е несериозен, въпреки че е нашумял и много популярен.

  • Отпушване на канал с домашен вакуум или така наречено бутало е най-ефективният метод в домашни условия. Отпушването на канал с вакуум, може да се практикува за всякакъв вид канали в зависимост от диаметъра на отвора на канала (сифон на мивка, сифон на душ кабина, подов сифон и други) до тоалетни. При отпушване на канал са вакуум трябва да натиснете и след това да издърпате рязко, като внимавате да не се напръскате с мръсотия от канала. Метода работи 100% ефективно и безотказно, като разбутва и размества всичко в канала и по този начин отпушва.

  • Отпушване на канал с тел или спирала. Метода е доста мръсен и не винаги успешен. Не го препоръчваме, освен в краен случай

ВиК услуги от водопроводчик - дежурен водопроводчик за София

 Ако до тук изброените методи не са ви угодни и сте решили да не отпушвате канала сами, то се обърнете към професионалисти в бранша.

 Денонощен водопроводчик София за отпушване на канал, отпушване на тоалетни, мивки, откриване на теч
и аварийни ВиК услуги.

Отпушване на канали цени от 75,00 лв.