Дежурен телефон: 0895 012345

Затапване на радиатори - ВиК ремонти

( Оценка 4.0 ) от ( 4 Оценки )

затапване на радиаториДемонтаж на радиатори, отказ от парно

 Затапване на радиатори напоследък е все по-търсена услуга поради високите сметки за отопление.

 Повече от 90% от домакинствата, отопляващи се на парно използват услугите на Топлофикация, т.е имат централно топлоподаване и едва 10% от общият брой са с локално парно отопление на газ, ток, дърва или друг източник. За всички ползващи услугите на топлофикация е известно, че не навсякъде сметките са справедливо изчислени. Високите сметки за парно принуждават част от клиентите на централното топлоподаване да се откажат, като търсят алтернативни методи за отопление на ток, газ или твърдо гориво.

Затапване на радиатори

 Отказването от топлофикация се извършва, чрез демонтаж и затапване на радиатори. Затапване на радиатори се извършва от специализирани фирми, които се ангажират с източване на абонатаната ( при липса на кранове или желание за скъсяване на тръбите), пълнене на абонатната станция, демонтаж на радиаторите, рязане на тръби електрически трион, навиване на резби и затапване на тръбите с тапи или заварка. За да извършите затапване на радиаторите по правилата, то трябва да започнете от подаване на сигнал до топло отчетното дружество. Първо се свързвате с топлиният счетоводител и тогава в Топлофикация. 

 Информирате ги, че се отказвате от услугата, като от там ви дават наставления за срока и начина на погасяване на задълженията, отчитане на изразходеното и пломбиране на тръбите. След това се свързвате с нас или друга фирма, която извършва самият демонтаж на радиаторите и затапване на радиаторите, като с това приключва подаването на топлото към вашите радиатори. Някои клиенти се презапасявате, като при демонтажа на радиаторите поканят съсед или домоуправителя и създават протокол. Протокола служи за доказване на демонтажа пред съседите и общата собственост.

Премахване на радиатори топлофикация 

 

Важно: при демонтаж и затапване на радиатори се налага спиране на топлоподаването по вертикалният щранг. Желателно е да огласите информацията за ремонта ( ден и час), като всички кранове на радиаторите трябва да останат отворени. За да се работи по демонтаж на радиаторите трябва да има осигурен достъп до абонатната станция.

 Ние предлагаме демонтаж и затапване на алуминиеви радиатори, чугунени радиатори и панелни радиатори. Извършваме също демонтаж на лири за баня, ремонт на тръби на парно, както и откриване на теч от парно. Разполагаме с обучен екип и професионална апаратура за откриване на течове и отстраняване на течове от парни инсталации.

 Цени за демонтаж и затапване на радиатори от 52 лв/бр до 148 лв/бр в зависимост от големината и типа на радиатора. Извършваме демонтаж и затапване на чугунени радиатори, алуминиеви радиатори, панелни радиатори и лири за баня. Затапването на радиатора не включва обслужване на абонатнтата станция, заварки или навиване на резби - това е преработка на тръби. Затапване е при навиване на тапи при съществващи резби. 

 Доставка и монтаж на радиатори за парно София. Продажба и монтаж на радиатори за София и околните райони. Отказ от парно затапване на радиатори София. Доставка и монтаж на радиатори. Демонтаж и извозване на радиатори.

Монтаж на радиатори за парно цени от 92,00 лв до .....