Дежурен телефон: 0895 012345

Монтаж на радиатори София

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

монтаж на радиатори Монтаж на радиатори за парно - ВиК услуги София

 Голяма част от домакинствата в големите български градове се отопляват с централно или локално парно. Парното може да бъде захранвано от централно топлоподаване (ТЕЦ) или локално парно от камина, котле или термопомпа. Водата затоплена от топлоизточника на парната инсталация преминава през радиаторите. За да се възползвате от отоплението с радиатори, е нужно да се извърши монтаж на радиатори.

 Радиаторите извършват топлобмена, като затопля помещенията в които са монтирани радиаторите. Монтаж на радиатори се извършва под прозорците на помещението. Към радиаторите има подаваща тръба и връщаща тръба от парната инсталация. Какво представляват радиаторите?

Продажба и монтаж на радиатори 

 Радиаторите са отоплителни тела, които могат да бъдат изработени от различни материали. Произвеждат се алуминиеви радиатори, чугунени радиатори, панелни или стоманени радиатори. Радиатора има обем, които се изпълва с топла вода. В зависимост от материала на радиаторите, обема на водата, дебита на топлата вода и оребренията по релефа определят излъчващата мощност на уреда.

 За да контролирате отоплителният процес радиатора е снабден с кранове или термовентили в зависимост от нуждите. Целта на крана или вентила е да коригира дебита на топлата вода, която преминава през радиатора, а от там и количеството на излъчваната топлина. Парната инсталация е затворена система, което означава, че въздуха в нея трябва да бъде прогонен. За целта се инсталират обезвъздушители. Обезвъздушителите могат да бъдат ръчни или автоматични, като масово се предпочитат ръчните. 

 Алуминиеви радиатори. Панелни радиатори. Монтаж на радиатор върху гипсокартон.

 Монтаж на радиатори се извършва като се спазят всички правила за монтаж на радиатори. Монтираме чрез закрепване към стената или пода в зависимост от предпочитанията и възможностите. Понякога има стени от гипсокартон или тънки стени, които не могат да носят тежестта на радиаторите, се налага монтаж към пода. Радиаторите се свързват към тръбите на парното, като предварително се окомплектоват с нужните фитинги и атрибути. Радиатора може да се окачи на куки за монтаж на радиатори и да се инсталира върху подови стойки. В единият и другият вариант трябва да се нивелира радиатора с правилен лек наклон по посока обезвъздушителя или към подаващата тръба, ако няма обезвъздушителен вентил.

 Ние предлагаме смяна на радиатори, ремонт на радиатори, доставка и монтаж на радиатори, продажба на радиатори и лири за баня. Извършваме също затапване на радиатори при клиенти на Топлофикация, които се отказват от услугата.

Продажба и монтаж на радиатори

 Ако имате нужда от смяна на радиаторите на Топлофикация, се обърнете към нас - фирма за монтаж на радиатори. При закупуване на радиатори и поръчка на монтаж при нас, вие получавате безплатна доставка на радиаторите, както и извозване на старите ви радиатори.

 За да се извърши смяна на радиатори, монтаж на радиатори, затапване на радиатори или ремонт на радиатори, трябва радиаторите да бъдат източени и да се прекрати циркулацията и налягането към радиатора. За да се извърши тази операция има няколко варианта: източване на абонатната станция (при централно топлоподаване), спиране на локалното парно или кръга на конкретният радиатор или замразяване на подаващата и изходящата тръби на даденият радиатор.

Ние извършваме комплексни услуги по доставка и монтаж на радиатори с гаранция от 24 месеца. Доставка и монтаж на алуминиеви радиатори.

Монтаж на панелен радиатор цена от 72,00 лв

Доставка и монтаж на радиатори. Продажба и монтаж на алуминиеви радиатори, панелни радиатори и демонтаж на стари радиатори.