Дежурен телефон: 0895 012345

Монтаж на бойлер в София

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

монтаж на бойлер Монтаж на бойлер по домовете

 Монтаж на бойлер е свързан винаги с много въпроси и доста работа. Монтаж на бойлер по домовете може да се извърши на ново място или на мястото на демонтиран стар вече съществващ бойлер. Двата случая на монтаж изискват опит и професионални инструменти, както и евентуална преработка на водопровод и електрическо захранване. Тук е място да отбележим, че монтаж на бойлер на ново място се изисква оглед и проверка на стената, новото строителство има пролем с дебелината на стените, тхлите и тяхната здравина. 

Сервиз за монтаж на бойлери на ниска цена

 За да извършите монтаж на бойлер, било то проточен бойлер или обемен бойлер, трябва да имате изградени изводи от водопровода за топла и студена вода. Естествено и електрическо захранване за свързване на уреда към електрическата мрежа. Разбира се бойлера може да има и серпентина за свързване към парно или соларен панел. 

 Желателно е електрическото захранване да е на директен токов кръг от апартаментното електрическо табло с монтиран на външната стена на банята електрически ключ. Този електрически ключ е известен като бойлерно табло и по стандарт е задължителен, освен при три жилни електроинсталации и монтирани ДТЗ.

 Бойлерите могат да са електрически, газови, термодинамични и слънчеви. Електрическите бойлери се делят на три вида: обемен електрически бойлер, проточен електрически бойлер и комбиниран електрически бойлер със серпентина или две серпентини.

Монтаж на обемен бойлер

 Обемните бойлери могат да бъдат вертикални бойлери, хоризонтални бойлери за монтаж на стена или малолитражни бойлери за монтаж над мивка и под мивка. Обемните бойлери се монтират най-често на стената, но не са рядко и монтираните бойлери на тавана. Монтаж на бойлер на таван се прилага при стени от гипсокартон, по-тънки и преградни стени или липса на място за монтаж на бойлер на стената.

 За монтаж на бойлер на таван са необходими специални планки за закрепяне на бойлера, които се наричат тавани планки или конзоли за монтаж на бойлер на таван. Напоследък доста често на пазара се срещат и мултипозиционни електрически бойлери, които са пригодни както за вертикален монтаж, така и за хоризонтален монтаж. Възможност за вертикален и хоризонтален монтаж предлагат и някои производители на проточни бойлери за баня.

Какво е необходимо за монтаж на бойлер?

 За монтаж на бойлер са необходими инструменти, естествено бойлер и материали за закрепяне на бойлера и свързване към водопровода и електричеството. Материалите необходими за монтаж на бойлер са различни в зависимост от вида на бойлера и начина на монтаж, които ще се извърши. Необходими са също измервателни уреди за измерване на напрежението, посоката на тока и налягането на водата. Уредите за измерване като рулетка, фазомер, мултимер и дори лазер за нивелиране на отворите први пробиване са задължителни, а не са екстра.

 Най-важно при монтажа на бойлера е запознаването с инструкцията за монтаж на бойлера ви, както и спазването на правилата за монтаж и безопасност на самият производител. Искаме да отбележим, че пробиването на нови отвори в стената крие рискове. Възможно е неволно пробиване на електрически кабел или тръба. Желателно е преди пробиване да се провери мястото с урд за откриване на метали и напрежение. При пробиване на кабеел има опасност от токов удар!

Свързване на бойлер към ел мрежа

 Свързването на бойлера към електрическата инсталация е отговорно действие, което трябва да бъде извършено от професионален и правоспособен електротехник. Всяка грешка при свързването на бойлера носи риск за здравето на използващите уреда и за правилната му работа. При неправилно свързан електрически бойлер не се зачита гаранцията на ел уреда. Ние не ви препоръчваме сами да свързвате ел.част на бойлера си!

Свързване на бойлер към водопровод

 Друго много важно при монтаж на бойлер е свързването към водопровода. Виждали сме обърнати на обратно води – топла и студена. Обръщането на подаващата и връщащата тръба крие рискове от експлозия, освен, че ще имате много малко топла вода, ако въобще имате такава.

 Има три важни аспекта при монтаж на бойлера: здраво закрепване с надеждни материали, правилно свързване към водопровода и правилно свързване към електро инсталацията.

 Ние от екипа на avariq.com предлагаме доставка и монтаж на бойлери в София, ремонт на бойлери на място, демонтаж на бойлери, профилактика и преглед на бойлери, както и смяна на стари и протекли бойлери. Професионален ел техник за монтаж и свързване на вертикални бойлери, хоризонтални бойлери проточни бойлери и комбинирани бойлери към парно.

Цен за монтаж на бойлер от 90,00 лв 

цена  задемонтаж на бойлер 55,00 лева

цена за посещение на адрес в рамките на София 48,00 лева 

 

  ВАЖНО: Не използвайте пробит бойлер, опасно е! Всеки бойлер с теч не бива да се използва, както и да е с включено електрическо захранване!