Дежурен телефон: 0895 012345

Вертикален бойлер

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

 эВертикален бойлер е електрически обемен бойлер при които обема е ориентиран отвесно. Вертикалните бойлери са най-разпространени и заемат почти 90-92% от пазара на бойлери. При вертикалните електрически бойлери тръбите на бойлера са разположени от долната страна, както и ел захранване и управлението на бойлера. Вертикалните бойлери се предлагат с една или две серпентини, като вече се водят комбинирани електрически бойлери за свързване към парно, слънчев панел или друг топлоизточник.

Вертикален бойлер монтаж

Монтаж на вертикален бойлер е класически монтаж на бойлер на стена. Реално вертикалният бойлер може да се монтира на стена или на таван чрез специални тавани планки и крепежни елементи.

 Самият вертикален бойлер е пригоден за монтаж на стена посредством планка на гърба на бойлера. Планката е от ламарина с дебелина от 4-6 мм и има отвори или специално пригодени „уши“ за закрепване на бойлера.

Тук може да видите видео за монтаж на вертикален бойлер.


вертикален бойлер Защо се предпочита вертикален бойлер пред хоризонталният? По въпроса има изговорени и написани хиляди думи и ние няма да повтаряме предимствата и недостатъците на вертикалните и хоризонталните бойлери. Вертикални бойлери се произвеждат от всички производители на бойлери, като на нашият пазар са разпространени предимно марките Теси, Дипломат, Атлантик, Аристон, Стибел Елтрон, Елдом и по рядко останалите марки.

Видове вертикален бойлер

 Вертикалните бойлери се предлагат с емайлиран водосъдържател (емайлирани бойлери), стъклокерамични вертикални бойлери, неръждаеми вертикални бойлери и поцинковани вертикални бойлери. Може да закупите вертикален бойлер със серпентина или две серпентини и електрически нагревател. Електрическите нагреватели се предлагат с мощност от 0,9 до 4 kW, като на пазара има вертикални бойлери и със сухи керамични нагреватели или графитни сухи нагреватели. Най-често се използва вертикален бойлер 80л. Размерите на вертикалните бойлери са различни, като височина и диаметър се променят в зависимост от обема и дебелината на топлоизолацията.

Доставка и монтаж на бойлери София 

 Ние извършваме доставка и монтаж на вертикални бойлери от изброените марки, като предлагаме извънгаранционен ремонт на всички бойлери монтирани от нашият сервиз.

Повече информация относно цени на бойлери, цени за ремонт на бойлери, както и цени за монтаж на нови бойлери може да получите на тел 0895 012345