Дежурен телефон: 0895 012345

Хоризонтален бойлер монтаж

( Оценка 1.0 ) от ( 1 Оценка )

Монтиране на хоризонтален бойлер - услуги по домовете в София

Хоризонтален бойлер е обемен електрически бойлер, които е ориентиран по своята дължина водоравно. При хоризонталните бойлери тръбите за водата са от долу или отстрани на бойлера, където е и електрическата част на бойлера. Под електрическа част на бойлера визираме управлението на бойлера.

Хоризонтален бойлер, предимства и недостатъци

хоризонтален бойлер  Хоризонтален бойлер се монтира по-същият начин, както се монтира вертикален бойлер. Свързване на бойлера към водопровода и електрическата мрежа не се различава по нищо от стандартно приетите вертикални бойлери. Разликата при монтажа е единствено в броя на планките, като при хоризонтален бойлер те са две. Предимствата на вертикалните бойлери се изчерпват със спестяването на място и възможността за монтаж над мивки, врати, тоалетни и други, като по този начин се използва пространството под бойлера.

 Недостатъците на този вид бойлери са много. За информация може да вметнем, че хоризонталните бойлери се разпространяват предимно през последните години. До скоро този род бойлери, както и в момента не се предлагат от почти 50% от производителите на бойлери.

Хоризонтален бойлер монтаж

 Основният недостатък е труден монтаж на бойлера, както и трудно обслужване на бойлера при смяна на части и ремонт, особено при монтаж на бойлера в ниша или близко до стени. Втори сериозен недостатък е разположението на обема на водосъдържателя. При хоризонталните бойлери контактната повърхност между горещата и хладката вода е по-голяма, което от своя страна води до бързото им омесване и изравняване на температурата. Това не е никак добре, понеже така топлата вода свършва бързо и всъщност се омесва със студената, което означава по-малко топла вода за ползване.

 Ние от сервиз за бойлери препоръчваме използване на хоризонтален бойлер само като компромисен вариант при липса на място и възможност за монтаж на вертикален бойлер.

 Извършваме доставка и монтаж на хоризонтални бойлери и ремонт на бойлери по домовете.

 От нас може да закупите на цена на производителя хоризонтални бойлери Теси, хоризонтален бойлер Дипломат, Хоризонтални бойлери Елдом и хоризонтални бойлери Атлантик. За всеки закупен от нас бойлер осигуряваме безплатна доставка до дома на клиента в рамките на град София. Цена за монтаж на хоризонтален бойлер до 100л. – 165 лв.

 Хоризонтален бойлер 120 литра цена с монтаж ------ лв с ДДС и доставка.

Хоризонтален бойлер Атлантик - безплатна доставка и монтаж за София.

Предлагаме също и вертикални бойлери. Бойлери за монтаж под мивка, над мивка, бойлери за парно и не на последно място неръждаеми бойлери.