Дежурен телефон: 0895 012345

Смяна на меки връзки за бойлер

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Ремонти по домовете - смяна на гъвкави връзки на бойлер

 Смяна на меки връзки за бойлер се налага при амортизация на самата връзка, като под амортизация се разбира избиване на вода от връзката (теч от мека връзка), втвърдяване на връзката или запушване, което води до по-слаба проходимост и дебит на водата през връзката. Желателно е също при смяна на бойлера да се подменят и меките връзки.

Смяна на меки връзки за бойлер, гъвкави връзки за вода

смяна на меки връзки за бойлер При смяна на меки връзки за бойлер се налага спиране на водата към бойлера, източване на налягането във водосъдържателя, демонтаж на старите меки връзки и монтаж на новите. Желателно е при смяната на меките връзки да не нараните самата връзка и прехода и към гайката или резбата. Завиването на меките връзки се извършва на ръка, като се притяга много леко с ключ. Стягането на връзката с ключ трябва да не е повече от ¼ от оборота. Никога не се използват уплътнители материали като тефлон или калчища при монтажа на връзката.

 При някои бойлери тръбата на топлата вода е двойна. В металната тръба на бойлера има по-тънка пластмасова тръба. Края на тази тръба надстърча и намаля хода на резбата. В такива случай е много трудно навиване на меката връзка директно към самата тръба на бойлера. За да навиете лесно резбата на меката връзка към бойлера, без да увредите резбата или връзката е необходимо да се използва преходна муфа или муфа удължител.

Монтаж на бойлер, ремонт на бойлер

 Понякога смяна на меки връзки на бойлер изглежда лесна работа, но може да ви подведе и да ви причини много неприятности. Решилите да сменят меките връзки на бойлера си самиследното:

  • Купувайте винаги качествени меки връзки

  • Не стягайте меките връзки прекалено

  • Не усуквайте меките връзки при стягането им

  • Не използвайте къси меки връзки, които стоят под напрежение

  • Не сменяйте гарнитурите на меките връзки

  • Старайте се да използвате удължители и кранове с цел да не използвате меки връзки за бойлери М/Ж ( този тип меки връзки са по-некачествени и могат да се счупят в петата на водопровада)

 При желание някои да свърши тази работа вместо вас с гаранция за качество и отговорност на професионалист може да се обърнете към сервиза за ремонт на бойлери. Ние ще ви изпратим опитен водопроводчик за смяна на мека връзка на бойлер на цена от 18 лв за брой. Обявената цена не включва консуматива.

 Сервиз за ремонт на бойлери разполага с висококвалифицирани техници за ремонт на бойлери в София и околните райони. Предлагаме доставка и монтаж на нов бойлер и ремонт на бойлери по домовете.