Дежурен телефон: 0895 012345

Теч от възвратен клапан на бойлер

( Оценка 5.0 ) от ( 2 Оценки )

 Теч от възвратен клапан на бойлер се получава по няколко причини. Възвратен клапан на бойлер се монтира задължително на тръбата на студената вода на бойлера, като функцията на предпазният клапан на бойлера е да предпазва водопроводната инсталация и самият бойлер. Клапана не пропуска вода от бойлера към водопровода, като в същото време при увеличаване на налягането на водата във водосъдържателя на бойлера се увеличи над допустимото клапана се отваря и изпуска налягането.

Теч от възвратен клапан на бойлер, причини

 При изпускане на налягането, което се получава при загряване на водата в бойлера се освобождава налягането. Има бойлери, при които клапана на бойлера тече при загряване и такива при които не тече. Клапана трябва да протича, само при прегряване, т.е повреда в терморелето. При бойлерите, които имат теч от предпазният клапан винаги при загряване има два варианта.

 Първи вариант е високо налягане във водопровода на сградата.

 Вториянт вариант е некачествен бойлер или повреден клапан 

 Предлагат се електрически обемни бойлери, чиито възвратни клапани си текат при загряване и това е описано в книжката за експлоатация. Такива бойлери са некачествени и заливат пазара. При теч на вода от клапана на бойлера, които е постоянен се касае за повреден клапан и този теч от клапана се увеличава постоянно. Една единствена марка бойлери се предлагат с фабрично течащ клапан - Stiebel Eltron.

Отстраняване на теч от възвратен клапан на бойлер

теч от възвратен клапан на бойлер Това е възможно при положение, че причината е в самият клапан на бойлера или по-високо налягане във водопровода. За да сте убедени, че смяната на клапана ще доведе до резултата замерете налягането във водопровода и в самият бойлер при загряване.

 Ако се окаже, че бойлера ви повишава налягането при загряване над допустимите норми, то смяната на клапана и монтаж на редуцир вентил няма да помогнат и теча ще продължи до смяната на бойлера. Налягането в бойлера се измерва с манометър. Замерването се извършва по време на загряване на бойлера, до пълното му загряване и изключване на термостата на бойлера.

 


 

Ние извършваме измерване на налягане,смяна на възвратен клапан ан бойлер, доставка и монтаж на редуцир вентили, както и доставка и монтаж на бойлери.