Дежурен телефон: 0895 012345

Теч от възвратен клапан на бойлер

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

 Теч от възвратен клапан на бойлер се получава по няколко причини. При някои марки и модели бойлери е нормално и допостимо при дрги не. Възвратен клапан на бойлер се монтира задължително на тръбата на студената вода на бойлера, като функцията на предпазният клапан на бойлера е да предпазва водопроводната инсталация и самият бойлер. Клапана не пропуска вода от бойлера към водопровода, като в същото време при увеличаване на налягането на водата във водосъдържателя на бойлера се увеличи над допустимото клапана (7 bar) се отваря и изпуска налягането навън от водопровода. Това отваряне всъщност е авариен режим. 

Теч от възвратен клапан на бойлер, причини

 При изпускане на налягането, което се получава при загряване на водата в бойлера се освобождава налягането. Има бойлери, при които клапана на бойлера тече при загряване и такива при които не тече. Клапана трябва да протича, само при прегряване, т.е повреда в терморелето. При бойлерите, които имат теч от предпазният клапан винаги при загряване има два варианта.

 Първи вариант е високо налягане във водопровода на сградата.

 Вториянт вариант е некачествен бойлер или повреден клапан 

 Предлагат се електрически обемни бойлери, чиито възвратни клапани си текат при загряване и това е описано в книжката за експлоатация. Такива бойлери са некачествени и заливат пазара. При теч на вода от клапана на бойлера, които е постоянен се касае за повреден клапан и този теч от клапана се увеличава постоянно. Една единствена марка бойлери се предлагат с фабрично течащ клапан - Stiebel Eltron.

Отстраняване на теч от възвратен клапан на бойлер

теч от възвратен клапан на бойлер Това е възможно при положение, че причината е в самият клапан на бойлера или по-високо налягане във водопровода. За да сте убедени, че смяната на клапана ще доведе до резултата замерете налягането във водопровода и в самият бойлер при загряване.

 Ако се окаже, че бойлера ви повишава налягането при загряване над допустимите норми, то смяната на клапана и монтаж на редуцир вентил няма да помогнат и теча ще продължи до смяната на бойлера. Налягането в бойлера се измерва с манометър. Замерването се извършва по време на загряване на бойлера, до пълното му загряване и изключване на термостата на бойлера.

 


 

Ние извършваме измерване на налягане,смяна на възвратен клапан ан бойлер, доставка и монтаж на редуцир вентили, както и доставка и монтаж на бойлери.

Цена за смяна на предпазен клапан на бойлер от 119,00 лева. 

При високо налягане се извършва монтаж на редцир вентил. Вентила трябва да отговаря на замереното налягане.