Дежурен телефон: 0895 012345

Заснемане на течове в София

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Заснемане на течове и термографски анализ

 Заснемане на течове всъщност е термографски анализ на течове. Термографията предлага направа на термоснимки (инфрачервени снимки). Термографските сами по себе си не откриват течове. Самата снимка дори не е необходима при откриване на скрити течове. Самата термографска камера открива и засича термични аномалии и големи разлики в температурата на един и същ обект, което говори за наличие на проблем. С помощта на определени техники и методи се стига до откриване на точното място на теча, като за потвърждение се прави заснемане на теч.

Заснемане на течове. Термография на течове

заснемане на течовеНие предлагаме откриване на скрити течове с камера на марката Flir. Откриваме течове без къртене за цялата страна. Откриваме ВиК течове, теч от покрив, теч от баня, теч от тераси и други видове скрити течове. Фирмата е специализирана, имаме сертификат и сме лицензирани по ТТ. Разпролагаме с пълен набор от апаратура за откриване на течове без къртене. Специализирани сме и в отстраняване на ВиК течове и покривни течове. 

Термографската снимка е само един документ, които потвърждава мястото на дефекта и аварията. Самото откриване на теча не се нуждае от заснемане. Откриването на теча се извършва в реално време, а снимката служи за архивиране на проблема. За да се извърши ремонт на теча е необходимо да се знае къде и какво е повредено. За целта се изготвя констативен протокол в които се описва подробно проблема, мястото на проблема и се изготвят препоръки за ремонт на теча. Снимката от заснемането на течове се прилага към самият протокол, като приложение спомагащо за разчитане на протокола.

 

Заснемане на течове и откриване на скрит теч. Отстранване на теч в София

Доста непрофесионални фирми за откриване на течове предлагат заснимане на течове, като издават термографски снимки и с това карат клиента да се оправя сам в разчитането на материала. Киенти, които попаднат на такива „професионалисти“ се объркват и не знаят как да разчетат снимката, което от своя страна служи като оправдание на самите „термографи“, които пък на свои ред немогат да открият теча, а дори и да го открият немогат да го отстранят или да дадат препоръка за неговият ремонт. 

 Ние ви препоръчваме винаги след заснемане на течове да изисквате устно обяснение на проблема, изготвяне на констативен протокол, оферта за отстраняване на теча и едва тогава самата снимка, като при наличие на предните детайли снимката не е необходима. Термографската снимката няма да можете да я разчетете сами, както и майстора, които ще извърши ремонта.

Цени за заснемане на течове и отстраняване на течове вижте в нашата ценова листа.