Дежурен телефон: 0895 012345

Теч в апартамент - откриване и отстраняване

( Оценка 5.0 ) от ( 1 Оценка )

Откриване на теч от съсед в София и околностите

 Обикновено теч в апартамент е сериозен проблем, особено при скрит теч или теч от съседа над вас. При теч в апартамент има риск да наводните съседите или теча във вашият апартамент да е причинен от съседа ви. Основно течове от съседите или от самите вас имат периодичен характер или постоянен в зависимост от причината на теча. Основно течовете са от водопровод, теч от канал, теч от банята, теч от сифон, теч от терасата или теч от мръсния канал на кухнята.

Теч в апартамент, теч от комшия

теч в апартамент Всяка ВиК инсталация и система рано или късно се амортизира и се образуват течове. Течове от ВиК инсталации се наричат течове на вода или ВиК течове. Теч на вода обаче може да се получат и от баня, мокро помещение, теч от сифон, теч от тераса, теч от балкон, теч от покрив, теч от дограма, теч от парно и още много други видове течове. Затова при теч от апартамент се налага обследване и откриване на причината за теча. Намиране на теч в апартамент се извършва обикновено с апаратура за откриване на течове, която включва няколко уреда работещи на различен принцип.

 Основно за откриване на теч в апартамент се използва термокамера (инфрачервена камера), но не само и единствено. Този род откриване на течове се нарича термографски анализ на теч. Метода позволява откриване на течове от ВиК и течове на вода от тераси, покриви и балкони без къртене. Термографията дава добри възможности, като гарантира успешно намиране на почти 90% от всички видове течове без разрушаване, като в същото време показва и състоянието на дадените елементи от водопровода, канализацията или друга част на сградата. 

 При термографията на теч са необходими и допълнителни уреди с които да извършите калибрирането и настройката на самата термокамера. Настройката и спрямо работната среда е задължителна, без значение от марката, вида и модела на камерата. 

 

Намиране на течове

 Друг основен начин за намиране на течове с ултразвук. Намиране на скрити течове с ултразвук обаче се практикува по-ограничено поради куп особености и трудности, които метода налага. Отделно успешното откриване на метода е по-ниско ( около 70% от всички видове скрити течове). Тук обаче трябва да отбележим, че характерните особености на теча налагат и начина му на откриване. Това означава, че за всеки скрит теч се налага различен метод за откриване на теча, като универсален метод няма.

 В откриване на теч в апартамент се използват много често и влагомери, работещи на различен принцип. Ние ви предлагаме откриване на теч в апартамент и отстраняване на течове. Ремонт на течове с гаранция.

 Извършваме откриване на течове с камера и ултразвук за София и страната. Ние сме регистрирани и сертифицирани в термографията и радиографията,като разполагаме със сертификат № 444. Специалистите ни са обучени и дипломирани специалисти, които са оборудвани с термокамери на марката термокамери на марката Flir.