Дежурен телефон: 0895 012345

Теч в апартамент - откриване и отстраняване

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Теч в апартамент, теч от комшия

 Обикновено теч в апартамент е сериозен проблем, особено при скрит теч или теч от съседа над вас. При теч в апартамент има риск да наводните съседите или теча във вашият апартамент да е причинен от съседа ви. Основно течове от съседите или от самите вас имат периодичен характер или постоянен в зависимост от причината на теча. Основно течовете са от водопровод, теч от канал, теч от банята, теч от сифон, теч от терасата или теч от мръсния канал на кухнята. При откъс от съдействие от страна на съсед, се преминава към жалба за теч от съседи образец.

Откриване на теч от съседи в София

теч в апартамент Всяка ВиК инсталация и система рано или късно се амортизира и се образуват течове. Течове от ВиК инсталации се наричат течове на вода или ВиК течове. Теч на вода обаче може да се получат и от баня, мокро помещение, теч от сифон, теч от тераса, теч от балкон, теч от покрив, теч от дограма, теч от парно и още много други видове течове. Затова при теч от апартамент се налага обследване и откриване на причината за теча. Намиране на теч в апартамент се извършва обикновено с апаратура за откриване на течове, която включва няколко уреда работещи на различен принцип.

 Основно за откриване на теч в апартамент се използва термокамера (инфрачервена камера), но не само и единствено. Този род откриване на течове се нарича термографски анализ на теч. Метода позволява откриване на течове от ВиК и течове на вода от тераси, покриви и балкони без къртене. Термографията дава добри възможности, като гарантира успешно намиране на почти 90% от всички видове течове без разрушаване, като в същото време показва и състоянието на дадените елементи от водопровода, канализацията или друга част на сградата. 

 При термографията на теч са необходими и допълнителни уреди с които да извършите калибрирането и настройката на самата термокамера. Настройката и спрямо работната среда е задължителна, без значение от марката, вида и модела на камерата. 

 

Намиране на течове. Как да разбера от къде е теча?

 Друг основен начин за намиране на течове с ултразвук. Намиране на скрити течове с ултразвук обаче се практикува по-ограничено поради куп особености и трудности, които метода налага. Отделно успешното откриване на метода е по-ниско ( около 70% от всички видове скрити течове). Тук обаче трябва да отбележим, че характерните особености на теча налагат и начина му на откриване. Това означава, че за всеки скрит теч се налага различен метод за откриване на теча, като универсален метод няма.

 В откриване на теч в апартамент се използват много често и влагомери, работещи на различен принцип. Ние ви предлагаме откриване на теч в апартамент и отстраняване на течове. Ремонт на течове с гаранция.

 Извършваме откриване на течове с камера и ултразвук за София и страната. Ние сме регистрирани и сертифицирани в термографията и радиографията,като разполагаме със сертификат № 444. Специалистите ни са обучени и дипломирани специалисти, които са оборудвани с термокамери на марката термокамери на марката Flir.

Цена за откриване на скрит теч с камера от апартамент без къртене от 148,00 лева. Предлагаме още консултация на място и образец на жалба за теч, покана за отстраняване на теч, отстраняване на теч в банята, откриване на теч от тавана на банята.