Дежурен телефон: 0895 012345

Свързване на хидрофор

( Оценка 3.5 ) от ( 2 Оценки )

Под свързване на хидрофор се има предвид изпълнение на схема на свързване на хидрофора. Схемите са различни в зависимост от вида на хидрофора. При свързване на хидрофор трябва да се отразят всички особености на обеекта, които ще бъде захранен с вода, както и водоизточника. На база особеностите се избира най-подходящата схема за свързване на хидрофор.

Свързване на хидрофор към водопровод

свързване на хидрофор Свързване на хидрофорни помпи се извършва стриктно по избраната схема. Хидрофора може да бъде с балон, без балон, с механичен пресостат или електронен пресостат. Съществува схема за изпълнение с буферен водосъбирателен съд или без с директно захранване. Ще разгледаме примерна схема на свързване на хидрофорна помпа, която засмуква вода от кладенец.

В кладенеца се монтира тръба (смукателна тръба) от метал, полипропилен или PET като в основата си има смукател (по възможност с филтър) и възвратна клапа. Дълбочината на засмукване се определя от вида на хидрофора и техническите параметри на помпата.  Тръбата завършва с холендър, които служи за преход към самата помпа.  След хидрофорната помпа се монтира спирателен кран, отново холендър, възвратен клапан и дори редуцир вентил. След клапана е възможно да се монтира  и механичен филтър за водата. Не е желателно филтъра да се монтира преди помпата понеже е възможно образуването на въздушна възглавница в самата помпа.

Схема на свързване на хидрофор

При хидрофорни системи с балон обикновено липсва защита за работа на сухо и при изпускане на налягането или засмукване на въздух помпата ще работи на сухо, което автоматично ще наруши нейните функции и правилната и работа за напред .

Съществуват още редица схеми на свързване на хидрофор, като основните изисквания и принципи важат за всички начини на свързване.

Сервиз за хидрофори Авария предлага изчисляване на хидрофор, доставка и монтаж на хидрофорни помпи, разширителни съдове, хидрофорни помпи за кладенец, изграждане на хидрофорни системи и свързване на хидрофор. Извършваме още ремонт на хидрофори на място за София и съседните населени места. 

Всеки заел се сам да инсталира своя хидрофор си задава въпроса "как се инсталира хидрофор"? За да си отговорим на тоя въпрос трябва да сме запознати с устроиство на хидрофор и каква схема ще бъде използвана. От там ще сме наясно какво трябва да си закупим и да го сглобим. Еднозначен отговор на въпроса не съществува. Има два варианта да се чете много или да повикате професионалист за консултация на място. От там нататък ще е лесно за сръчният и опитен човек. 

ВАЖНО:

Прието е когато се монтира хидрофор за вила да се изработва шахта за хидрофор. Това гарантира че при ниски температури съда няма да замръзва. Не забравяйте да монтирате възвратен клапан за хидрофор