Дежурен телефон: 0895 012345

Свързване на хидрофор

( Оценка 3.1 ) от ( 9 Оценки )

Сервиз за хидрофори в София

 Под свързване на хидрофор се има предвид изпълнение на схема на свързване на хидрофора. Схемите са различни в зависимост от вида на хидрофора. При свързване на хидрофор трябва да се отразят всички особености на обеекта, които ще бъде захранен с вода, както и водоизточника. На база особеностите се избира най-подходящата схема за свързване на хидрофор. Естествено след избиране начина на свързване има за уточняване още редица въпроси, преди да се пристъпи към изграждане на уредбата.

Свързване на хидрофорна помпа към водопровод

свързване на хидрофор  Свързване на хидрофорни помпи се извършва стриктно по избраната схема. Хидрофора може да бъде с балон, без балон, с механичен пресостат или електронен пресостат. Съществува схема за изпълнение с буферен водосъбирателен съд или без с директно захранване. Ще разгледаме примерна схема на свързване на хидрофорна помпа, която засмуква вода от кладенец.

 В кладенеца се монтира тръба (смукателна тръба) от метал, полипропилен или PET като в основата си има смукател (по възможност с филтър) и възвратна клапа. Дълбочината на засмукване се определя от вида на хидрофора и техническите параметри на помпата.  Тръбата завършва с холендър, които служи за преход към самата помпа.  

 След хидрофорната помпа се монтира спирателен кран, отново холендър, възвратен клапан и дори редуцир вентил. След клапана е възможно да се монтира  и механичен филтър за водата. Не е желателно филтъра да се монтира преди помпата понеже е възможно образуването на въздушна възглавница в самата помпа.

 

Схема на свързване на хидрофор

 При хидрофорни системи с балон обикновено липсва защита за работа на сухо и при изпускане на налягането или засмукване на въздух помпата ще работи на сухо, което автоматично ще наруши нейните функции и правилната и работа за напред .

 Съществуват още редица схеми на свързване на хидрофор, като основните изисквания и принципи важат за всички начини на свързване.

 Сервиз за хидрофори Авария предлага изчисляване на хидрофор, доставка и монтаж на хидрофорни помпи, разширителни съдове, хидрофорни помпи за кладенец, изграждане на хидрофорни системи и свързване на хидрофор. Извършваме още ремонт на хидрофори на място за София и съседните населени места. 

 Всеки заел се сам да инсталира своя хидрофор си задава въпроса "как се инсталира хидрофор"? За да си отговорим на тоя въпрос трябва да сме запознати с устроиство на хидрофор и каква схема ще бъде използвана. От там ще сме наясно какво трябва да си закупим и да го сглобим. Еднозначен отговор на въпроса не съществува. Има два варианта да се чете много или да повикате професионалист за консултация на място. От там нататък ще е лесно за сръчният и опитен човек. 

ВАЖНО:

 Прието е когато се монтира хидрофор за вила да се изработва шахта за хидрофор. Това гарантира че при ниски температури съда няма да замръзва. Не забравяйте да монтирате възвратен клапан за хидрофор