Дежурен телефон: 0895 012345

Замръзнал хидрофор

( Оценка 2.3 ) от ( 3 Оценки )

 При неправилен монтаж на хидрохор (хидрофорна система), източването на водата и заземяването на помпата води до замръзване.Това се случва при неотопляме ипомещения в които е разположен хидрофора и най-вече във вилни имоти, които не се използват в студените зимни месеци. При замръзнал хидрофор обикновено щетите са по помпата и балона с мембраната. Най-често самият корпус на помпата се пука или деформира от подуването причинено от леда. Видимо се уврежда само корпуса на помпата, но щетите по турбината не са по-малко, което налага диагностика и евентуално смяна на цялата хидрофорна помпа в почти всички случай на замръзнал хидрофор.

Замръзнал хиидрофор, ремонт на хидрофор

замръзнал хидрофор  При замръзнал хидрофор щетите обикновено са видими, но има случай в които видимо няма видима деформация. Замръзването причинява много дефекти на самата хидрофорна помпа и принципа на действие на системата. Хидрофорната помпа вече не развива необходимият дебит и напор при работа. В най-лошият случай има видима пробойна от която тече.

 Някои хора предприемат ремонт на спуканата от замръзването помпа. Това залепване въпреки добрите лепила и сплави е невъзможно. Обикновено се залепеното място се разлепва и протича, но не само това е проблема. Веднъж деформирана помпа с лопатки и дискове вече няма да работи правилно, при условие че въобще заработи.

 След замръзване на хидрофора единственият правилен вариант е да се смени самата хидрофоорна помпа и мембраната на балон за хидрофор. Хидрофорна помпа за кладенец не може да замръзне.При хидрофор с електронен пресостат е възможно да се повреди и самият пресостат. След подмяна на всички увредени части от замръзването се налага монтаж на новата помпа и настройка на пресостат. Важно е след ремонта да се монтират кранове за източване на системата при неизползване през зимата и отопление за хидрофоорните системи, които се използват, но са монтирани в студени помещения или на открито.

Сервиз за хидрофори - монтаж на хидрофори, ремонт на хидрофоори

 Ние ви предлагаме доставка и монтаж на хидрофори, монтаж на хидрофорна помпа за кладенец, монтаж на електронен пресостат, монтаж и изграждане на хидрофорни системи и уредби. Сервиз за хидрофори Гамаремонт извършва още диагностика и ремонт на хидрофори на място.

Изграждане на хидрофорни уредби изчисляване на хидрофор за София и съседните райони.