Дежурен телефон: 0895 012345

Хидрофори

Резервни части за бойлери

( Оценка 3.4 ) от ( 5 Оценки )

 Професионален сервиз за ремонт и монтаж наелектрически и газови бойлери в София предлага резервни части за бойлери (вертикални и хоризонтални бойлери) с различен обем.

Резервни части за бойлери с гаранция

резервни части за бойлери Резервни части за бойлери на склад. Разполагаме с резервни части за бойлери за монтаж на стена и монтаж на таван, бойлери за монтаж над мивка и под мивка в кухни и бани. Резервни части за проточни бойлери и бойлери за свързване към парно.

 Сервиза за бойлери подържа на склад части за бойлери Елдом, бойлер Дипломат, бойлери Теси, Фламина, Атлантик, Стийбел Елтрон, Елдом инвест и Шишков, Тедан, Аристон, Матев и Термомакс. Цените на резервните части са на складови цени от производителя на дадената марка бойлери, като към тях има декларация за съответствие и декларация за качество.

 Резервните части за бойлери Матев, бойлери Шишков, бойлери Елдом, бойлери Дипломат, бойлери Елдом Инвест, бойлери Атлантик, бойлери Горение, бойлери Фламина, бойлери Татрамат, бойлери AEG, бойлери Stiebel Eltron и други марки бойлери имат гаранция от 6 месеца и доставка до обекта на които ще се извършва ремонта, като гаранцията важи само при монтаж от техник на бойлери.

Оригинални части за бойлери Атлантик цени от 28,00 лв ----

 Предлагаме посещение и диагностика на повредата, като се ангажираме с доставка и смяна на нагреватели, терморегулатори, фланци, гарнитури, копчета за бойлери и възвратни клапани и други резервни части за изброените по-горе марки електрически обемни и проточни бойлери с различна мощност и обем на водосъдържателя. Извършваме монтаж и смяна на термореле, термостат, нагревател, тръба за топла вода, възвратен клапан, защита и още много други резервни части. Ремонт на бойлери по домовете с части за бойлери от нас и гаранция.
Цени на резервни части на бойлери:

 •   възвратен клапан 1/2  - 19,88 лв/бр.
 • терморегулатор спирала – 34 лв

 • терморегулатор RTS – 36 лв - терморегулатор за бойлер Теси

 • термозащита спирала – 22 лв

 • нагревател фланец – 28 лв

 • нагревател резба – 48 лв нагревател за бойлер неръждавейка

 • бойлерен ключ 20 А – 14.40 лв

 • гарнитури фланец – 15.50 лв

 • гарнитури резби и О пръстени – 1.89 лв/бр.

 • светлинна индикация – 6 лв

 • термометър – 8 лв.

 • куки за бойлер Фишер – 17.80 лв / бр

 • кранове 1/2 на 1/2 – 16.80 лв/бр

 • меки връзки до 40 см – 14.80 лв / бр.

   

 Някои по-стари модели бойлери може да се наложи доставка на резервни части с поръчка. Поръчката на резервни части отнема около 2-3 дни, като за самата доставка не се заплаща нищо – сервиза за бойлери поема доставката за своя сметка.

 Продажба и монтаж на резервни части за бойлери. Сервиз за ремонт и монтаж на бойлери. Ремонт на бойлери по домовете.

Теч от възвратен клапан на бойлер

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

 Теч от възвратен клапан на бойлер се получава по няколко причини. При някои марки и модели бойлери е нормално и допостимо при дрги не. Възвратен клапан на бойлер се монтира задължително на тръбата на студената вода на бойлера, като функцията на предпазният клапан на бойлера е да предпазва водопроводната инсталация и самият бойлер. Клапана не пропуска вода от бойлера към водопровода, като в същото време при увеличаване на налягането на водата във водосъдържателя на бойлера се увеличи над допустимото клапана (7 bar) се отваря и изпуска налягането навън от водопровода. Това отваряне всъщност е авариен режим. 

Теч от възвратен клапан на бойлер, причини

 При изпускане на налягането, което се получава при загряване на водата в бойлера се освобождава налягането. Има бойлери, при които клапана на бойлера тече при загряване и такива при които не тече. Клапана трябва да протича, само при прегряване, т.е повреда в терморелето. При бойлерите, които имат теч от предпазният клапан винаги при загряване има два варианта.

 Първи вариант е високо налягане във водопровода на сградата.

 Вториянт вариант е некачествен бойлер или повреден клапан 

 Предлагат се електрически обемни бойлери, чиито възвратни клапани си текат при загряване и това е описано в книжката за експлоатация. Такива бойлери са некачествени и заливат пазара. При теч на вода от клапана на бойлера, които е постоянен се касае за повреден клапан и този теч от клапана се увеличава постоянно. Една единствена марка бойлери се предлагат с фабрично течащ клапан - Stiebel Eltron.

Отстраняване на теч от възвратен клапан на бойлер

теч от възвратен клапан на бойлер Това е възможно при положение, че причината е в самият клапан на бойлера или по-високо налягане във водопровода. За да сте убедени, че смяната на клапана ще доведе до резултата замерете налягането във водопровода и в самият бойлер при загряване.

 Ако се окаже, че бойлера ви повишава налягането при загряване над допустимите норми, то смяната на клапана и монтаж на редуцир вентил няма да помогнат и теча ще продължи до смяната на бойлера. Налягането в бойлера се измерва с манометър. Замерването се извършва по време на загряване на бойлера, до пълното му загряване и изключване на термостата на бойлера.

 


 

Ние извършваме измерване на налягане,смяна на възвратен клапан ан бойлер, доставка и монтаж на редуцир вентили, както и доставка и монтаж на бойлери.

Цена за смяна на предпазен клапан на бойлер от 119,00 лева. 

При високо налягане се извършва монтаж на редцир вентил. Вентила трябва да отговаря на замереното налягане. 

Стъклокерамични бойлери

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

Продажба и монтаж на стъклокерамичен бойлер в Соофия

 Стъклокерамични бойлери или бойлери със стъклокерамично покритие се предлагат вече повече от 10 години на нашият пазар. Бойлери със стъклокерамично покритие се предлагат основно от марката Теси, Дипломат и Елдом. Разбира се вече почти всички марки предлагат емайлирани бойлери. Името емайлирани бойлери идва от начина и технологията на защита на вътрешната част на съда с бяло или прозрачно защитно покритие. Бойлерите със стъклокерамика не отстъпват по нищо пред емайлираните бойлери, както и обратното. Този метод на защита от корозия замени старото поцинковане.

Стъклокерамични бойлери – предимства

стъклокерамични бойлери Стъклокерамиката е тънък слой, които се нанася по специална технология върху стоманата на водосъдържателя. Покритието има за цел да осигури хигиена на водата и в същото време да осигури изолация на стоманата от вредните влияния на водата и химикалите в нея. Покритието има същата роля като при емайлираните водосъдържатели. Доста често клиенти ни питата кое по-добро : бойлер със стъклокерамичен или емайлиран водосъдържател?

 На този въпрос трудна може да се отговори, но факта, че и двата вида покрития са с еднаква гаранция е красноречив. Преди време водосъдържателите се правиха с горещо поцинковане и дебелина на ламарината от 4 мм2. Приема се, че бойлера с емайлиран водосъдържател и стъклокерамичните бойлери за по-пасивни и няма протичане на химични реакции при загряване на водата, но за сметка на това издържат поне 4 пъти по-малко от поцинкованият балон или от неръждаемият водосъдържател.

 Има много спорни мнения за здравината на стъклокерамичните бойлери, материала от които се прави покритието, както и неговата безопасност и ефективност, но така или иначе стъклокерамичните бойлери са най-евтини на пазара, правят се най-масово и се продават добре, поради ниската цена на крайният продукт.

Продажба и монтаж на бойлери на супер цени

 Ние от сервиз за ремонт на бойлери извършваме доставка и монтаж на стъклокерамични бойлери, емайлирани бойлери и бойлери неръждавейка. Предлагаме ремонт на изброените видове бойлери, като вече имаме услугата ремонт на бойлери по домовете за град София, Стара Загора и Бургас.

 Всеки закупен стъклокерамичен бойлер от нас със заявка за монтаж от наш сервиз ще получите с безплатна доставка и отстъпка от цената на бойлера с 5%. Условията важат за София. Гаранция за монтаж на бойлер от 60 месеца.

 Бойлери Атлантик отстъпки до 7% от цената на бойлера, безплатна доставка. Ремонт набойлери по домовете. 

 Следващо стъпало в качеството на бойлерите е бойлер от неръждаема стомана. При неръждаемите бойлери вече качеството и цената са почти двойни. 

Емайлиран бойлер

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

Доставка на емайлиран бойлер. Монтиране на бойлери по домовете в София

 Емайлиран бойлер е този бойлер при които водосъдържателя е емайлиран. Самият емайл е покритие върху стоманата на балона на бойлера. Покритието се нанася по специална технология и след това се изпича при определени условия. За целта има специални поточни линии в заводите за бойлери, които нанасят емайла и го изпичат.

Емайлиран бойлер предимства и недостатъци

емайлиран бойлер Емайлирани бойлери се произвеждат от почти всички производители на бойлери. Нека да обобщим освен емайлирани бойлери има стъклокерамични бойлери и бойлери от неръждавейка. В близкото минало се произвеждаха и поцинковани бойлери, които вече неможе да срещнете.

 Доста често при избор на бойлер клиентите се питат какъв бойлер да избера? Емайлира или стъклокерамичен бойлер? Бойлер емайлиран или неръждаем?

 На тези въпроси не може да се отговори точно. Всеки един от бойлерите има своите предимства и недостатъци. Понякога производителите и търговците на бойлери обясняват на своите клиенти, че вида бойлер които трябва да използват зависи от твърдостта на водата. Твърдостта на водата не определя бойлера, които трябва да използвате. Наличието на емайлирани бойлери, стъклокерамични бойлери и бойлери от неръждавейка е продукт на разнообразие на пазара, а не е продиктувано то качеството на водата и нейните свойства. Истината е съвсем друга. Емайлиран бойлер има много по-ниска себестойност, естествено и гаранционен период отколкото бойлер от неръждавейка или поцинкована бойлер. На пазара е необходим и евтин бойлер. Предлагат се вертикални и хоризонтални емайлирани бойлери.

Избор на нов бойлер

 Така че „какъв бойлер да избера?“ е въпрос на бюджет и начин на планиране на нуждата от топла вода.

 Ние предлагаме доставка и монтаж на емайлиран бойлер, стъклокерамични бойлери, бойлери от неръждавейка и поцинковани бойлери. Разполагаме с бойлери на склад от марките: Теси, Дипломат, Елдом, Атлантик, Аристон, Шишков, Тедан, Стибел елтрон, Горение, Мидея, Термомакс, Фламина, Матев и Дражице, Татрамат, АЕГ и Бош.

 Извършваме продажба и монтаж на вертикални и хоризонтални електрически бойлери, бойлери за баня, кухненски бойлери, бойлери за под мивка и над мивка, проточни бойлери и комбинирани бойлери с една и серпентина и бойлери с две серпентини. Цени на бойлери, цени за монтаж на бойлери може да видите тук.

 Сервиза за бойлери подържа денонощен техник за ремонт на бойлери в София и околните райони. Избор на нов емайлиран бойлер. Продажба и монтаж на бойлери. Сервиз за монтаж и ремонт на бойлери София.

Цени за ремонт на бойлери вижте тук.

Хоризонтален бойлер монтаж

( Оценка 1.0 ) от ( 1 Оценка )

Монтиране на хоризонтален бойлер - услуги по домовете в София

Хоризонтален бойлер е обемен електрически бойлер, които е ориентиран по своята дължина водоравно. При хоризонталните бойлери тръбите за водата са от долу или отстрани на бойлера, където е и електрическата част на бойлера. Под електрическа част на бойлера визираме управлението на бойлера.

Хоризонтален бойлер, предимства и недостатъци

хоризонтален бойлер  Хоризонтален бойлер се монтира по-същият начин, както се монтира вертикален бойлер. Свързване на бойлера към водопровода и електрическата мрежа не се различава по нищо от стандартно приетите вертикални бойлери. Разликата при монтажа е единствено в броя на планките, като при хоризонтален бойлер те са две. Предимствата на вертикалните бойлери се изчерпват със спестяването на място и възможността за монтаж над мивки, врати, тоалетни и други, като по този начин се използва пространството под бойлера.

 Недостатъците на този вид бойлери са много. За информация може да вметнем, че хоризонталните бойлери се разпространяват предимно през последните години. До скоро този род бойлери, както и в момента не се предлагат от почти 50% от производителите на бойлери.

Хоризонтален бойлер монтаж

 Основният недостатък е труден монтаж на бойлера, както и трудно обслужване на бойлера при смяна на части и ремонт, особено при монтаж на бойлера в ниша или близко до стени. Втори сериозен недостатък е разположението на обема на водосъдържателя. При хоризонталните бойлери контактната повърхност между горещата и хладката вода е по-голяма, което от своя страна води до бързото им омесване и изравняване на температурата. Това не е никак добре, понеже така топлата вода свършва бързо и всъщност се омесва със студената, което означава по-малко топла вода за ползване.

 Ние от сервиз за бойлери препоръчваме използване на хоризонтален бойлер само като компромисен вариант при липса на място и възможност за монтаж на вертикален бойлер.

 Извършваме доставка и монтаж на хоризонтални бойлери и ремонт на бойлери по домовете.

 От нас може да закупите на цена на производителя хоризонтални бойлери Теси, хоризонтален бойлер Дипломат, Хоризонтални бойлери Елдом и хоризонтални бойлери Атлантик. За всеки закупен от нас бойлер осигуряваме безплатна доставка до дома на клиента в рамките на град София. Цена за монтаж на хоризонтален бойлер до 100л. – 165 лв.

 Хоризонтален бойлер 120 литра цена с монтаж ------ лв с ДДС и доставка.

Хоризонтален бойлер Атлантик - безплатна доставка и монтаж за София.

Предлагаме също и вертикални бойлери. Бойлери за монтаж под мивка, над мивка, бойлери за парно и не на последно място неръждаеми бойлери.

 

Смяна на меки връзки за бойлер

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Ремонти по домовете - смяна на гъвкави връзки на бойлер

 Смяна на меки връзки за бойлер се налага при амортизация на самата връзка, като под амортизация се разбира избиване на вода от връзката (теч от мека връзка), втвърдяване на връзката или запушване, което води до по-слаба проходимост и дебит на водата през връзката. Желателно е също при смяна на бойлера да се подменят и меките връзки.

Смяна на меки връзки за бойлер, гъвкави връзки за вода

смяна на меки връзки за бойлер При смяна на меки връзки за бойлер се налага спиране на водата към бойлера, източване на налягането във водосъдържателя, демонтаж на старите меки връзки и монтаж на новите. Желателно е при смяната на меките връзки да не нараните самата връзка и прехода и към гайката или резбата. Завиването на меките връзки се извършва на ръка, като се притяга много леко с ключ. Стягането на връзката с ключ трябва да не е повече от ¼ от оборота. Никога не се използват уплътнители материали като тефлон или калчища при монтажа на връзката.

 При някои бойлери тръбата на топлата вода е двойна. В металната тръба на бойлера има по-тънка пластмасова тръба. Края на тази тръба надстърча и намаля хода на резбата. В такива случай е много трудно навиване на меката връзка директно към самата тръба на бойлера. За да навиете лесно резбата на меката връзка към бойлера, без да увредите резбата или връзката е необходимо да се използва преходна муфа или муфа удължител.

Монтаж на бойлер, ремонт на бойлер

 Понякога смяна на меки връзки на бойлер изглежда лесна работа, но може да ви подведе и да ви причини много неприятности. Решилите да сменят меките връзки на бойлера си самиследното:

 • Купувайте винаги качествени меки връзки

 • Не стягайте меките връзки прекалено

 • Не усуквайте меките връзки при стягането им

 • Не използвайте къси меки връзки, които стоят под напрежение

 • Не сменяйте гарнитурите на меките връзки

 • Старайте се да използвате удължители и кранове с цел да не използвате меки връзки за бойлери М/Ж ( този тип меки връзки са по-некачествени и могат да се счупят в петата на водопровада)

 При желание някои да свърши тази работа вместо вас с гаранция за качество и отговорност на професионалист може да се обърнете към сервиза за ремонт на бойлери. Ние ще ви изпратим опитен водопроводчик за смяна на мека връзка на бойлер на цена от 18 лв за брой. Обявената цена не включва консуматива.

 Сервиз за ремонт на бойлери разполага с висококвалифицирани техници за ремонт на бойлери в София и околните райони. Предлагаме доставка и монтаж на нов бойлер и ремонт на бойлери по домовете.

Вертикален бойлер

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

 эВертикален бойлер е електрически обемен бойлер при които обема е ориентиран отвесно. Вертикалните бойлери са най-разпространени и заемат почти 90-92% от пазара на бойлери. При вертикалните електрически бойлери тръбите на бойлера са разположени от долната страна, както и ел захранване и управлението на бойлера. Вертикалните бойлери се предлагат с една или две серпентини, като вече се водят комбинирани електрически бойлери за свързване към парно, слънчев панел или друг топлоизточник.

Вертикален бойлер монтаж

Монтаж на вертикален бойлер е класически монтаж на бойлер на стена. Реално вертикалният бойлер може да се монтира на стена или на таван чрез специални тавани планки и крепежни елементи.

 Самият вертикален бойлер е пригоден за монтаж на стена посредством планка на гърба на бойлера. Планката е от ламарина с дебелина от 4-6 мм и има отвори или специално пригодени „уши“ за закрепване на бойлера.

Тук може да видите видео за монтаж на вертикален бойлер.


вертикален бойлер Защо се предпочита вертикален бойлер пред хоризонталният? По въпроса има изговорени и написани хиляди думи и ние няма да повтаряме предимствата и недостатъците на вертикалните и хоризонталните бойлери. Вертикални бойлери се произвеждат от всички производители на бойлери, като на нашият пазар са разпространени предимно марките Теси, Дипломат, Атлантик, Аристон, Стибел Елтрон, Елдом и по рядко останалите марки.

Видове вертикален бойлер

 Вертикалните бойлери се предлагат с емайлиран водосъдържател (емайлирани бойлери), стъклокерамични вертикални бойлери, неръждаеми вертикални бойлери и поцинковани вертикални бойлери. Може да закупите вертикален бойлер със серпентина или две серпентини и електрически нагревател. Електрическите нагреватели се предлагат с мощност от 0,9 до 4 kW, като на пазара има вертикални бойлери и със сухи керамични нагреватели или графитни сухи нагреватели. Най-често се използва вертикален бойлер 80л. Размерите на вертикалните бойлери са различни, като височина и диаметър се променят в зависимост от обема и дебелината на топлоизолацията.

Доставка и монтаж на бойлери София 

 Ние извършваме доставка и монтаж на вертикални бойлери от изброените марки, като предлагаме извънгаранционен ремонт на всички бойлери монтирани от нашият сервиз.

Повече информация относно цени на бойлери, цени за ремонт на бойлери, както и цени за монтаж на нови бойлери може да получите на тел 0895 012345

Свързване на бойлер към ел мрежата

( Оценка 3.8 ) от ( 4 Оценки )

Монтаж на бойлер. Свързване към ел мрежа.

 Свързване на бойлер към ел мрежата е процес, които трябва да се извършва само и единствено от компетентни лица. Компетентните лица са правоспособни електротехници и техници за ремонт и монтаж на бойлери. В инструкцията на всеки производител е написано изрично, че свързване на бойлер към електрическата мрежа трябва да се извърши от съответният технически персонал.

 При неспазване на това правило отпада гаранцията на бойлера, но и сами носите последствията от неправилното свързване. Последствията могат да са токов удар, пожар или късо съединение, като в най-добрият случай може да увредите електро таблото, бойлера и електро инсталацията на жилището си. По неприятното е, че има възможност да навредите на здравето си или здравето на близки и роднини използващи неправилно свързан електрически бойлер!

Свързване на бойлер към ел мрежата схема

свързване на бойлер към ел мрежата Как се свързва бойлер Теси? Свързване на бойлер Дипломат? Схема за свързване на бойлерно табло? Тези и други въпроси се въртят в интернет пространството и си задават потребителите във различни форуми с теми за бойлери и други ел.уреди. Ние вече обяснихме, че всяка грешка в свързването на бойлер към ел мрежата е за ваше сметка и на ваша отговорност. Като професионален сервиз за ремонт и монтаж на бойлери ви препоръчваме да не спестявате пари от свързването на бойлера. Свързване на бойлер на ниска цена е неоправдана за непоправими грешки, които струват скъпо.

 Тук искаме да отбележим, че и много сервизи и частни техници за ремонт на бойлери допускат грешки при свързване на бойлери. Виждали сме грешки при свързване на бойлер към ВиК и свързване на бойлер към парно . Искаме също да отбележим, че свързване на бойлер към водопровода, което е неправилно също може да доведе до експлозия или увреждане на бойлера.

Свързване на бойлер цена от ... лв с ДДС до ....

 Тук трябва да обърнем внимание на правилата за свързване на бойлер към ел мрежата. Много от бойлерите се свързват директно към електрическото табло, без бойлерно табло. Някои бойлери са свързани към токов кръг на контакти или осветление. Това не бива да се допуска. Токовият кръг, които захранва бойлера трябва да е самостоятелен, като задължително трябва да има прекъсвач от тип бойлерно табло или друг електрически ключ. Бойлерните табла могат да са за открит монтаж, за вграждане или тип конзола. Има бойлерни табла с контакт или два контакта. Без значение от вида и марката на таблото то е задължително и свързване на бойлер без табло, собствен електрически кабел и предпазител е напълно грешно и неправилно!

 Сервиз за бойлери София извършва доставка и монтаж на бойлери, ремонт на бойлери, както и свързване на бойлери към ел мрежата цена от ... лв с ДДС в рамките на София.

 Можем да ви помогнем също при : свързване на бойлер към водопровода, свързване на бойлер към парно, при избор на нов бойлер и свързване на ключ за бойлер. 

Можете да се обърнете към нас и за съвет при избор на нов бойлер.

Ремонт на бойлер

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

Ремонтиране на бойлер на супер цена

 Ремонт на бойлер за София от професионален сервиз за бойлери по домовете. Avariq.com предлага ремонт на бойлер във всички софийски квартали в рамките на деня! Работното време на сервиз  е гъвкаво, а също разполагаме и със сервизна база в София. Сервиз за бойлери извършва експресен ремонт на бойлер по домовете. Ние извършваме напълно безплатна диагностика на бойлер на място, при извършване на ремонта от нашият сервиз. Посещение на адрес в рамките на деня или в удобно на вас време с предварителна уговорка.

Ремонт на бойлер по домовете София

 Извършваме ремонт на обемни електрически бойлери, комбинирани бойлери със серпентина и проточни електрически бойлери от следните марки:

 • бойлери Теси
 • ремонт на бойлер Елдом
 • ремонт на бойлер Дипломат
 • ремонт на бойлер Атлантик
 • бойлер Фламина
 • бойлер Светлю Шишков,
 • бойлер Матев
 • бойлер Stiebel Eltron
 • бойлери Тедан

 Ние отремонтираме бойлери на място с оригинални резервни части. Предлагаме смяна на нагревател (смяна на сух и мокър нагревател, както и сух керамичен нагревател), смяна на термозащита на бойлер, смяна на защита, смяна на възвратен клапан на бойлер, смяна на фланец и гарнитура.

От какво се повреждат бойлерите?

Ремонт на бойлер Най-честата причина за повреда на бойлери е натрупването на варовик и котлен камък във водосъдържателя. Натрупаните отлагания задушават мокрите нагреватели и води до изгаряне на нагревателя. Друга повреда е терморегулатора. Терморегулатора се износва от многото включвания и изключвания. Всеки ремонт на бойлер е с гаранция от 24 месеца за труда. Всеки производител определя гаранционният срок на резервните си части, като някои резервни части за бойлери са с 6 месеца гаранция, а други с 24 месеца.

 Предлагаме ремонт на обемни електрически бойлери за хоризонтален монтаж и вертикални бойлери, ремонт на бойлери със серпентина за парно и ремонт на проточни електрически бойлери. Трябва да отбележим, че пробита серпентина на бойлер не се ремонтира.

Можете да се обърнете към нас за доставка и монтаж и ремонт на бойлери от изброените марки на пазара :

 • ремонт на бойлер фламина
 • ремонт на бойлер Елдом
 • ремонт на бойлер Теси
 • ремонт на бойлер Дипломат
 • ремонт на бойлер Аристон
 • ремонт на бойлер Тедан неръждаем и емайлиран
 • ремонт на бойлер Атлантик
 • ремонт на бойлер Стийбел Елтрон
 • ремонт на бойлер Матев
 • ремонт на бойлер Светлю Шишков
 • ремонт на АЕГ
 • ремонт на бойлер Термомакс 
 • ремонт на бойлери Тедан
 • ремонт на бойлери за парно с една или две серпентини

Ремонт на бойлер цена 

 Като всеки ремонт, така и ремонта на бойлери има своята цена. Сервиз за ремонт на бойлер София. Ремонт на бойлери по домовете. Продажба и монтаж на бойлери.

Ориентировъчни Цени за ремонт на бойлер, може да видите тук в нашата ценова листа. Цените могат да са променят по технически съобръжения.

Ъглов бойлер - доставка и монтаж на бойлери

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Продажба на ъглови бойлери. Сервиз за монтаж на бойлери по домовете

 Ъглов бойлер се разбира бойлер за монтаж в ъгъл. За съжаление обаче такъв бойлер няма на пазара, а и производството на подобен бойлер също е невъзможно. За монтаж на бойлер плътно в ъгъла могат да се използват така наречените правоъгълните бойлери. Правоъгълни бойлери са тези бойлери които имат правоъгълна форма, различна от стандартната цилиндрична форма на бойлерите които се предлагаха масово досега. Правоъгълните бойлери са сравнително от скоро на пазара, като вече се предлагат такива бойлери за вертикален монтаж и бойлери за хоризонтален монтаж. Има и така наречените мултипозиционни бойлери с опция за вертикален или хоризонтален монтаж.

Ъглов бойлер

ъглов бойлер Първите ъглови бойлери или по-точно правоъгълни бойлери са бойлерите за монтаж под мивка. Този род бойлери се назовават още кухненски бойлери, но без значение от името им се предпочитат от ползватели като бойлери с по-естетични форми и бойлери които заемат по-малко пространство в кухненският шкаф. Правоъгълните бойлери имат предимства и недостатъци, но са предпочитани единствено поради дизайна си. Истината е че всеки правоъгълен бойлер има по-дебела и здрава топлоизолация.

 Ние извършваме доставка и монтаж на правоъгълни бойлери от марките Дипломат, Атлантик, Елдом и Stiebel Eltron.

 Монтаж на ъглов бойлер по-нищо не се различава от монтиране на правоъгълен бойлер. Цените за монтаж и ремонт на ъгловите бойлери също са еднакви.

 Най-търсеният правоъгълен бойлер на пазара е Бойлера на Атлантик MG съответно 80 и 100 литра, като модела предлага мултипозиционен монтаж, което означава вертикален или хоризонтален монтаж на бойлера в зависимост от нуждите и възможностите които мястото позволява. Бойлера е със 7 години пълна гаранция, сух керамичен нагревател с две степени на загряване, съответно 1200 и 2400W (1,2 и 2,4 kW), които прави бойлера и енергоспестяващ.

 Цената на Атлантик MG 80 литра е от 349 лв с безплатна доставка за София. Към бойлера може да се осигури и монтаж на цена от 85 лв. Това е единственият качествен ъглов бойлер на пазара, които е произведен в европа и ние гарантираме качеството му. Дизайна е привлекателен и съвременен, като в същото време е изчистен и приятен без излишни подробности.

Сервиз за ремонт на бойлери предлага ремонт на бойлери по домовете, както и доставка и монтаж на нови бойлери.

Доставка и монтаж на бойлери

( Оценка 4.0 ) от ( 4 Оценки )

доставка и монтаж на бойлери

Сервиз за доставка и монтаж на бойлери на топ цени

 Доставка и монтаж на бойлери за София и района от професионален сервиз за бойлери avariq.com.

 При напълно амортизирани бойлери, ремонт на бойлер е неоправдна поради липса наостатъчнастоиност. Очаква се скоро след този ремонт да се наложи друг ремонт. При подобни ремонти себестойността на бойлера се повишава значително над цената за нов бойлер. Когато стойноста на ремонта на бойлера е близка до стойността на нов бойлер. Тогава ние препоръчваме смяна на старият бойлер.

 Смяната на старият бойлер с нов, налага доставка на нов бойлер, демонтаж на стар бойлер и монтаж на новият бойлер, като в някои случай и извозване на старият бойлер.

Доставка и монтаж на бойлери за София. Безплатна доставка до дома

 За да улесним нашите клиенти ние предлагаме комплексна и цялостна оферта за доставка и монтаж на бойлери. При закупен от нас бойлер вие получавате отстъпка от цената на новият бойлер в размер на 5%, безплатна доставка на бойлера до дома ви, качествен и професионален демонтаж на старият бойлер и монтаж на новият бойлер. При нужда ние извозваме вашият стар бойлер до депо за отпадъци. При нанасяне в ново жилище или ако сте решили да смените вашият стар бойлер с нов, но не знаете какъв бойлер ще ви върши най-добра работа, може да се обърнете към нас.

 Ние от сервиз за бойлери Avariq.com ще ви консултираме и ще ви препоръчаме идеалният за вас бойлер, като ще се ангажираме с доставка и монтаж на бойлера. Предлагаме монтаж на бойлер с гаранция от 84 месеца. Тук трябва да вметнем, че не даваме гаранция на бойлера, а гаранция за монтажа на бойлера!

Монтаж на бойлери цена 

 Предлагаме продажба и монтаж на бойлери от марките: Теси, Дипломат, Тедан,  Елдом, Аристон, Горение, Светлю Шишков, Матев, Фламина, Атлантик, АЕГ, Stiebel Eltron, Мидея и още много други марки. Всички бойлери предлагани от нас са с безплатна доставка и 5% отстъпка от цената на производителя. Извършваме доставка и монтаж на бойлер за София и софийска област. Сервиз за ремонт на бойлери София - денонощно на тел 0895 012345

 Цени за монтаж на бойлер от .90,00.. лв до ... лв в зависимост от обема и начина на монтаж на бойлера - на таван, на гипсокартон, но тхухла и др. В обявените цени за монтаж не са включени необходимите материали за закрепване и свързване на бойлера, както и ДДС. Разбира се материалите необходими за монтажа се заплъщат допълнително или клиента си ги набавя сам.

Сервиз за ремонт на бойлери по домовете

 Сервиза извършва още ремонт и монтаж на бойлери, преместване на бойлер, ремонт на бойлер по домовете, смяна на бойлер в гаранция и почистване на бойлер. При нас може да заявите ремонт нап бойлер, доставка и монтаж на бойлери за душ, бойлери за чешма, бойлери за парно, бойлери за кухня, бойлери за под мивка, бойлери за над мивка, бойлери вертикални, хоризонтални бойлери, бойлер на изплащане, бойлери по поръчка, проточни бойлери, газови бойлерибойлери с електронно управление и зруги видове бойлери. Извършваме също диагностика на паднал бойлер, пукане на бойлер и не на последно място доставка и монтаж на таймер за бойлер.

Разполагаме на склад с :

 • емайлирани бойлери
 • стъклокерамични бойлери
 • неръжзаеми бойлери
 • комбинирани бойлери за парно със серпентина
 • проточни бойлери с моментно действие
 • газови бойлери 
 • слънчеви бойлери- соларни бойлери

Налични бойлери от всички марки, модели и обеми.  Доставка и монтаж на бойлер до дома ви с извозване на старият и непотребен бойлер на цени от 90,00 до  .. лв с ДДС. 

Избор на бойлер за баня

( Оценка 3.0 ) от ( 2 Оценки )

Избор на бойлер за баня - съвети и консултации

 Избор на бойлер за баня и въобще избор на нов бойлер е трудна задача. За да изберете качествен бойлер, които да е по бюджета ви и да ви върши работа имате две възможности. Първата възможност е да го изберете изцяло сами, като не се съобразявате с мненията и оценките за даденият продукт и втори вариант е да се доверите изцяло на чуждо мнение.

Избор на бойлер за баня

избор на бойлер за баня Съвет за избор на бойлер се дава в зависимост от нуждите на дадено лице или домакинство от топла вода, пространството с което разполагате, както и бюджета предназначен за закупуването и монтиране на бойлера.

 Бойлера за баня е предназначен за монтаж в баня и има за цел да подава топла вода към домакинството. Трябва да прецените какъв бойлер за баня ви трябва, което до някъде е съобразено с мястото за бойлер, дебита на бойлера, цената на бойлера, захранващият кабел или алтернативно гориво – например газ пропан бутан или метан.

 Инсталацията на газов бойлер за баня не е нещо сложно. Подробности по монтаж на газов бойлер за баня може да видите тук.

 Проточен бойлер за баня може да се монтира само при наличие на подсилен електрически кабел над 6мм2 и наличие на нужната електрическа мощност като подаване от разпределителните дружества. Така двата варианта за монтаж на проточен електрически бойлер или газов бойлер за баня остават като крайни и при наличие на условия за използване на такъв род бойлери.

Обемен бойлер за баня 

 Най-масовият вариант е избор на обемен електрически бойлер. В тази категория препоръчваме използване на вертикален бойлер и в краен случай хоризонтален бойлер. Ще приложим таблица по която може да се ориентирате за обема на бойлера които ви е необходим в зависимост от числеността на домакинството.

 Ние предлагаме консултации при избор на нов бойлер, монтаж на бойлери и ремонт на бойлери. Съвет при избор на бойлер за баня. Продажба и монтаж на бойлери. Сервиз за ремонти и монтаж на бойлери.

Монтаж на бойлер в София

( Оценка 3.7 ) от ( 3 Оценки )

монтаж на бойлер Монтаж на бойлер по домовете

 Монтаж на бойлер е свързан винаги с много въпроси и доста работа. Монтаж на бойлер по домовете може да се извърши на ново място или на мястото на демонтиран стар вече съществващ бойлер. Двата случая на монтаж изискват опит и професионални инструменти, както и евентуална преработка на водопровод и електрическо захранване. Тук е място да отбележим, че монтаж на бойлер на ново място се изисква оглед и проверка на стената, новото строителство има пролем с дебелината на стените, тхлите и тяхната здравина. 

Сервиз за монтаж на бойлери на ниска цена

 За да извършите монтаж на бойлер, било то проточен бойлер или обемен бойлер, трябва да имате изградени изводи от водопровода за топла и студена вода. Естествено и електрическо захранване за свързване на уреда към електрическата мрежа. Разбира се бойлера може да има и серпентина за свързване към парно или соларен панел. 

 Желателно е електрическото захранване да е на директен токов кръг от апартаментното електрическо табло с монтиран на външната стена на банята електрически ключ. Този електрически ключ е известен като бойлерно табло и по стандарт е задължителен, освен при три жилни електроинсталации и монтирани ДТЗ.

 Бойлерите могат да са електрически, газови, термодинамични и слънчеви. Електрическите бойлери се делят на три вида: обемен електрически бойлер, проточен електрически бойлер и комбиниран електрически бойлер със серпентина или две серпентини.

Монтаж на обемен бойлер

 Обемните бойлери могат да бъдат вертикални бойлери, хоризонтални бойлери за монтаж на стена или малолитражни бойлери за монтаж над мивка и под мивка. Обемните бойлери се монтират най-често на стената, но не са рядко и монтираните бойлери на тавана. Монтаж на бойлер на таван се прилага при стени от гипсокартон, по-тънки и преградни стени или липса на място за монтаж на бойлер на стената.

 За монтаж на бойлер на таван са необходими специални планки за закрепяне на бойлера, които се наричат тавани планки или конзоли за монтаж на бойлер на таван. Напоследък доста често на пазара се срещат и мултипозиционни електрически бойлери, които са пригодни както за вертикален монтаж, така и за хоризонтален монтаж. Възможност за вертикален и хоризонтален монтаж предлагат и някои производители на проточни бойлери за баня.

Какво е необходимо за монтаж на бойлер?

 За монтаж на бойлер са необходими инструменти, естествено бойлер и материали за закрепяне на бойлера и свързване към водопровода и електричеството. Материалите необходими за монтаж на бойлер са различни в зависимост от вида на бойлера и начина на монтаж, които ще се извърши. Необходими са също измервателни уреди за измерване на напрежението, посоката на тока и налягането на водата. Уредите за измерване като рулетка, фазомер, мултимер и дори лазер за нивелиране на отворите први пробиване са задължителни, а не са екстра.

 Най-важно при монтажа на бойлера е запознаването с инструкцията за монтаж на бойлера ви, както и спазването на правилата за монтаж и безопасност на самият производител. Искаме да отбележим, че пробиването на нови отвори в стената крие рискове. Възможно е неволно пробиване на електрически кабел или тръба. Желателно е преди пробиване да се провери мястото с урд за откриване на метали и напрежение. При пробиване на кабеел има опасност от токов удар!

Свързване на бойлер към ел мрежа

 Свързването на бойлера към електрическата инсталация е отговорно действие, което трябва да бъде извършено от професионален и правоспособен електротехник. Всяка грешка при свързването на бойлера носи риск за здравето на използващите уреда и за правилната му работа. При неправилно свързан електрически бойлер не се зачита гаранцията на ел уреда. Ние не ви препоръчваме сами да свързвате ел.част на бойлера си!

Свързване на бойлер към водопровод

 Друго много важно при монтаж на бойлер е свързването към водопровода. Виждали сме обърнати на обратно води – топла и студена. Обръщането на подаващата и връщащата тръба крие рискове от експлозия, освен, че ще имате много малко топла вода, ако въобще имате такава.

 Има три важни аспекта при монтаж на бойлера: здраво закрепване с надеждни материали, правилно свързване към водопровода и правилно свързване към електро инсталацията.

 Ние от екипа на avariq.com предлагаме доставка и монтаж на бойлери в София, ремонт на бойлери на място, демонтаж на бойлери, профилактика и преглед на бойлери, както и смяна на стари и протекли бойлери. Професионален ел техник за монтаж и свързване на вертикални бойлери, хоризонтални бойлери проточни бойлери и комбинирани бойлери към парно.

Цен за монтаж на бойлер от 90,00 лв 

цена  задемонтаж на бойлер 55,00 лева

цена за посещение на адрес в рамките на София 48,00 лева 

 

  ВАЖНО: Не използвайте пробит бойлер, опасно е! Всеки бойлер с теч не бива да се използва, както и да е с включено електрическо захранване!